Security

Security is hot, systemen worden om de haverklap gehacked of aangevallen, zelfs omgevingen waarvan iedereen dacht dat deze echt wel veilig zouden zijn vallen ten prooi

De afgelopen jaren is er een duidelijke toename van het aantal dreigingen op internet. Cyber criminaliteit is uiterst lucratief en de technieken zijn geavanceerd. Volledig beschermd zijn is nagenoeg onmogelijk en kan erg kostbaar zijn.

Uiteraard is het wel mogelijk om je zo goed mogelijk te beschermen tegen dit soort dreigingen zonder al te grote investeringen. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om je basis goed op orde te hebben, want de deur wijd open laten staan is sowieso altijd vragen om problemen.

White Baron voert regelmatig risico analyses uit, uiteenlopend van zogenaamde “penetration tests” tot complete ICT security scans.  Aan de hand van onze bevindingen en ons advies kun jij dan de nodige maatregelen nemen.

Wil je meer weten?

Hulp nodig?

Bel of mail ons gerust! Onze specialisten denken met je mee en weten als geen ander wat allemaal mogelijk is. Ontvang vrijblijvend een professioneel advies op maat voor jouw specifieke situatie.


Bel met ons op:
088 – 811 2000

Stuur je liever een bericht?
Ga naar het contactformulier

  • Gespecialiseerd in de security van jouw ICT

  • Onze ICT security scan geeft inzicht

  • Duidelijk beveiligings advies

Hoe werkt het?

Waar zitten de lekken in jouw beveiliging?

Social engineering
Je zult het niet verwachten maar het grootste lek in de beveiliging van jouw ICT systeem zit hem in de menselijke factor. Personeel is dan ook het favoriete doel van een kwaadwillende. Dat noemen we social engineering. Goede voorbeelden hiervan zijn middels een telefoontje als zogenaamde helpdesk medewerker achter een wachtwoord proberen te komen, stickertjes op pc’s met wachtwoorden en een USB stick met speciale software op de parkeerplaats die binnen 10 minuten door een nieuwgierige collega op een pc wordt bekeken.

Open deuren
Daarnaast is de fysieke beveiliging een groot punt van aandacht. Routers en Wifi accesspoints bijvoorbeeld met standaard wachtwoorden. Of een leuke intranet website gepubliceerd op internet met een open poort naar de database. Cybercriminelen gebruiken simpele software om het internet af te struinen naar dit soort open poorten en erachter liggende services, alles volledig geautomatiseerd. Een aanval is daarom meestal puur random, jij bent gewoon als willekeurig interessant doel ontdekt.

Email en Phishing
Ook het medium email is een veelgebruikte methode om jouw systeem te besmetten. Het liefst in de vorm van een email van je bank met een link verwijzend nar ransomware die al je bestanden onherstelbaar encrypt en pas na het betalen van een losgeld (soms) weer vrijgeeft.

Hoe verder?
Het is dus zaak om je hierop voor te bereiden, en daar komen wij in beeld. Wij inventariseren zoveel mogelijk potentieele lekken in jouw ICT, uiteenlopend van open poorten in het internet modem, toegang tot (web) servers en applicaties tot de vriendelijke behulpzame receptioniste. Aan de hand van onze bevindingen brengen wij een rapport uit met aanbevelingen en aanpassingen.

Uiteraard kunnen wij als je dat wilt ook gelijk diverse zaken uit ons rapport voor je aanpassen. Want dan weet je zeker, dat die beveilgingslekken in ieder geval alvast zijn gedicht.

Wat een openbaring die security scan, we hadden echt geen idee dat er zoveel te verbeteren viel.

Hulp nodig?

Bel of mail ons gerust! Onze specialisten denken met je mee en weten als geen ander wat allemaal mogelijk is. Ontvang vrijblijvend een professioneel advies op maat voor jouw specifieke situatie.

Bel met één van onze specialisten op:
088 8112000

Liever een bericht sturen? Geen probleem:
Vul dan het contactformulier in